torsdag 12 september 2013

Firar snart 10 000 jubileum!

Det var länge sedan jag fick tid att reflektera i inläggen som görs på denna blogg. Mer och mer av inläggen består av instruktioner till eleverna eller visa upp vad vi gjort i skolan. Bloggen startades i slutet av september 2012 och snart så slår den över på 10 000 sidvisningar! 2300 visningar senaste månaden. Den räknare som är inlagd på startsidan har alltså inte varit med från början. Men den visar den geografiska spridningen i realtid. Mattebloggen som är relativt nystartad var upp i 1500 sidvisningar på två veckor:).

Från början var det bara den flik som klasserna jobbade med för tillfället som publicerades. Men eftersom att jag själv ofta får idéer från andras bloggar så tyckte att det var mera lämpligt att publicera allt som fanns. Det som fattas är två avsnitt för år 9. När detta läsåret är slut så kommer bloggen att vara komplett. När man sedan börjar om på ny kula så kommer förmodligen avsnitten att bearbetas om.

Jag tycker att kamratbedömningar och formativ bedömning i olika utformningar är intressant. Tanken är samma som när man ger kommentarer i Google drive. Det är först när eleverna får feedback som deras inlärning börjar.  Söker med ljus och lykta efter ngn tjänst där man kan infoga matematisk text och bilder till en livePOLL. Eleverna får först rösta enskilt i en fråga. Sedan en gemensam diskussion i klassen, sedan ny omröstning.Tror inte att vi har råd att köpa in tex det systemet som Daniel Barker använder. De tjänster som jag har testat klarar antingen inte matematiskt språk (som decimaler, potenser) eller så är de bökiga. Tänk om man kunde infoga ett Bluesklipp och sedan har eleverna 1 minut på sig att svara mellan vilken musikstil det är! Men listan är lång och jag har bara börjat att leta....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.