söndag 13 mars 2016

Ett experiment att utföra hemma för 7A +översikt av Biologi v.11-16

Vi börjar närma oss slutet på avsnittet Biologisk mångfald.

Vecka 11: 
Vecka 11 så har vi studiedag på måndagen så vi träffas bara på torsdag för en frågestund. Då kommer jag att skicka med er fröpåsar hem för att ni ska kunna göra ett försök hemma någon gång under vecka 11/12/13 när det passar er. Försöker tar ca 7 dagar. Jag skickar med er allt ni behöver. Här är uppgiften Vad påverkar om ett frö gror? Labraport skriver i i skolan, men försöket får ni göra hemma.

Vecka 12:
Måndagen den 12/3 (v.12) har vi ett prov av de tre genomgångarna (CellenVar uppstod livetDe första varelserna och spår efter dom) på det sätt som ni valt (antingen skriftligt eller muntligt i mindre grupp). De flesta har valt skriftligt. För er som valt skriftligt så kommer ni att som vanligt att få välja bland frågorna och även hitta på egna frågor själva.

Hur resonerar man i flera steg, vilket krävs för de högre betygen?  Exemplet nedan är hämtat från 6 exempel från gamla prov som jag brukar tjata om att ni ska titta på:Provet består av egentligen av två delarfrågor på uppdragen (för de av er som har varit sjuka/behöver mera /vill ha en ny chans) och frågor på de tre genomgångarna (se länkarna ovan). Jag har pratat med alla så att ni ska veta om ni behöver läsa på uppdragen eller bara läsa på genomgångarna. Här är ETT LÖSNINGSFÖRSLAG till uppdragen som jag gjorde för ngr år sedan inför att en elev skulle studera utomlands och behövde ett fylligt lösningsförslag. Har kommenterat i dokumentet på några ställen. Läs dessa.

Vecka 13:
Påsklov

Vecka 14:

Tid att skriva rapport i skolan. Vi går igenom hur man skriver en rapport igen. All info finns på fliken http://www.mastereva.blogspot.se/p/laboration.html (scrolla ner till nr 4) Se till så att du har gjort försöket om vad som påverkar om ett frö gror hemma innan dels. Försöket tar ca 7 dagar. Har inte fröet grott då så avbryter vi.

Vecka 15:
Prao

Vecka 16:

Börja på ny flik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.