måndag 29 april 2013

Ett nytt sätt att umgås.....

Tänk vad utvecklingen går framåt! Efter att ha blivit med ipad sedan någon månad tillbaka så har min åttaåring och hans kamrater upptäckt vad kul det är att samarbeta. De har kopplat ihop tre paddor och jobbar i samma Minecraftvärld. I ett spel som tillsynes vid första anblicken inte är så lärorikt så skriver de skyltar, komma överens om vad de ska bygga. Treåringens favoapp är "Letterschool". Där man lär sig att skriva bokstäver. Appen är dock på engelska så hon sitter och härmar ljud hon hör. Hon lär sig alltså engelska alfabetet före det svenska. Undrar vad förskolan tycker om det?

Har sett på vår skola att ett par elever i år 8 som inte har egna datorer har köpt ipads som de har med sig i skolan. Frågade vad de använde dessa till. De svarade att lyssna på Spotify! En mycket dyr leksak.

Just nu går utvecklingen mycket snabbt framåt och vad händer om inte skolan hänger med? Många i skolans värld har uppfattningen att bara man använder datorer så är allt bra. Men det är VAD vi gör med datorerna så är det viktiga. I värsta fall så har inte undervisningen förändrats alls, bara blivit digital. Har ramlat över en prezi av Hans Wågbrant som jag tycker är tankeväckande om framtidens skola. Är vi redo för den? Är det rätt väg att gå?

Fig Tre åttaåringar spelar Minecraft i samma värld. De har själv listat ut hur man ska koppla ihop padddorna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.